Anders Isaksson

Är en av de senaste rekryteringarna i laget. Anders kommer under Culinary Olympics främst att arbeta med förrätten och Chefs Table. När han inte tränar med resten av laget äter han helst Mex Tacos.

Kock / Frilans -Stockholm

Officiell roll i laget: Förrätt och Chefs Table

Inofficiell roll i laget: Lagets stämningshöjare

Födelseår: 1989

Familj: Lyckligt gift

Yrkeserfarenhet: Arbetat mycket utomlands i bland annat USA, Danmark och Frankrike

Tävlingsmeriter: 2 st Årets Kock semifinaler

Lagar och äter helst: God mat

Imponerar du på dina gäster med: Gästvänlighet och så klart god mat & dryck

Styrka i köket: Fokuserad, målinriktad och alltid glad

Topp internationell krog: Attoboy (NYC)

Topp-finkrog: Franzén

Topp-vardagskrog: Lilla Ego

Inspireras av: Drivna människor

Bästa matminne: Mammas lammgryta med ölkorv

Bästa tips i köket: Smaka!

Förebild/er: Individer med stort driv och passion för sitt yrke   

Hobby: Vad är det?...

Det gör jag om 5 år: Driver krog med Jimmi Eriksson

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: Mandolin

Nuvarande arbetsplats: Frilans

Detta kommer man äta/bjuda på om 5 år: Framförallt mindre kött. Man kommer laga mycket mera klimatsmart i framtiden. Ta tillvara hela råvaran.

Matlagningsfilosofi: God och smakrik mat. Det ska vara spännade och ha många överraskningar men inte vara för komplicerat!

Tillagningsmetod du använder dig av mest av just nu: Fritering

Bästa comfort food: Mex Tacos alla dagar i veckan

Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Definitivt något kreativt,  t ex designer, älskar att skapa!

 

3 snabba tips:

Vilka faktorer är viktigast när man väljer råvara?

Kvalitet, smak och ursprung

Vad har du för tips till alla som vill handla närproducerade råvaror?

Börja med de tre råvarorna du handlar mest!

No waste tips?

Planera en ordentlig meny och inköpslista inför varje vecka

 

Om Culinary Olympics:

Vad kommer din huvuduppgift vara under Culinary Olympics?

Ansvara för förrätten i varmkök och Chefs Table

Vilket tävlingsmoment ser du mest fram emot?

Chefs Table, för det är en helt ny gren

Hur laddar du upp inför tävling?

Vila, fokusera på rätt saker visulalisera klokt och det enda som finns i tankarna är så klart GULD!