OM Anders karlsson

Kock

Födelseår:

1979.

Familj:

Fru Rebecca och tre barn Alva, Axl och Lily.

Yrkeserfarenhet:

The Village Pub i Barnsley, The Absolut Company, egen firma samt flera okända krogar i Stockholm under tidiga 2000-talet.

Tävlingsmeriter:

Semifinal Årets kock 2014, final Årets kock 2015, OS-guld med Stockholm Culinary Team 2016.

Lagar äter helst:

Långkok, har en förkärlek till det!

Imponerar du på dina gäster med:

Höga smaker och intressanta kombinationer.

Styrka i köket:

Lugn, stressar sällan upp mig. Jag har en förmåga att tänka utanför boxen.

Favoritkrog:

Aloë i Älvsjö och Ho's i Hornstull.

Inspireras av:

Allt!

Bästa matminne:

Bon Lloc. Hade turen att äta där för länge sen, helt klart en av de bästa måltider jag ätit.

Bästa tips i köket:

Smaka, smaka, smaka igen.

Förebild/er:

Gillar inte ordet förebilder för jag anser att man är den man är och man ska inte härma andra. Men folk jag tycker gör det dom gör väldigt bra är bland andra Mattias Dahlgren och Nathan Outlaw. 

Hobby:

Efter ett heltidsjobb, familj och landslag så finns det ju inte så mycket tid kvar för hobbys men jag gillar att träna. Allt från brazilian jiujitsu till vanlig löpning – allt där man får pressa sig själv.

Det gör jag om 5 år:

Lagar mat, förhoppningsvis i egen regi!

Vilken kökspryl kan du inte leva utan:

Vill ju skriva kniv, antar att alla gör det. Jag kör på kniven.

Nuvarande arbetsplats:

The Absolut Company.

Maila Anders:

anders.karlsson@kocklandslaget.se