OM Andreas Printz

Kock

Födelseår:

1983.

Familj:

Fru Kristin och barnen Hilma och Alvar.

Yrkeserfarenhet:

Riingo & Aquavit i New York. Tranan, Cloud Nine, Food&Coctails, Strandvägen 1 och Hufvudsta Gård i Stockholm.

Tävlingsmeriter:

Årets Kock Semifinal 2012, VM-guld 2014 med Stockholm Culinary Team, OS-guld 2016 med Stockholm Culinary team.

Lagar och äter helst:

Ramengryta.

Imponerar du på dina gäster med:

Asiatiska smårätter.

Styrka i köket:

Organiserad och lugn.

Favoritkrog:

Le Nom i Stockholm.

Inspireras av:

Kollegor.

Bästa matminne:

Dagsfärsk tonfisk toro i New York.

Bästa tips i köket:

Planera ditt arbete – hur du ska laga din rätt och våga förbereda lite innan.

Förebild/er:

Johan Svensson, som var min köksmästare under tiden jag jobbade i New York. Livsförebild är Farmor Sonja.

Hobby:

Åka skidor och cykla.

Det gör jag om 5 år:

Forsätter arbeta med ungdomar och utveckla restaurangutbildningen. Kanske driver jag ett litet hotell i Roslagen med eget jordbruk.

Vilken kökspryl kan du inte leva utan:

Alla mina köksmaskiner

Nuvarande arbetsplats:

Görvälns slott och Restaurang Galleriet.

Maila Andreas:
andreas.printz@kocklandslaget.se