anton husa

Rekryterades till laget i våras som konditor. Anton har tidigare utsetts till vinnare i Årets unga kock 2016 och i San Pellegrino young chef of the year, regionsfinal 2017. Anton ser mest fram emot tävlingsmomentet varmköket och att få stå i luckan och lägga mat till så många gäster.

Konditor / Frilans - Göteborg

Officiell roll i laget: Konditor

Inofficiell roll i laget: Kaffeansvarig

Födelseår: 1993

Familj: Fästmö Emma, mamma, pappa, bonusföräldrar, 4 bröder (mittenbarnet)

Yrkeserfarenhet: Swedish taste - Göteborg, Somm restaurant and winebar, Upper House Fine Dining

Tävlingsmeriter: Vinnare Årets unga kock 2016, Vinnare San Pellegrino young chef of the year, regionsfinal 2017

Lagar och äter helst: Omelett

Imponerar du på dina gäster med: Bra värdskap

Styrka i köket: Positiv

Topp internationell krog: Geranium

Topp-finkrog: Daniel Berlin

Topp-vardagskrog: Rolfs Kök

Inspireras av: Drivna människor

Bästa matminne: Pappas blåmusselsoppa

Bästa tips i köket: Ha roligt

Förebild/er: Far- och mor-föräldrarna, mamma och pappa

Hobby: Film, måla och teckna

Det gör jag om 5 år: Fortsätter laga mat och tävla

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: Skalkniv

Nuvarande arbetsplats: Frilansare

Detta kommer man äta/bjuda på om 5 år: Insekter

Matlagningsfilosofi: Tro på det du lagar, visa självsäkerhet 

Tillagningsmetod du använder dig av mest av just nu: Fermentering

Bästa comfort food: Mackor

Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Illustratör

 

3 snabba tips:

Vilka faktorer är viktigast när man väljer råvara?

Bra kvalité, närproducerat, hållbart.

Vad har du för tips till alla som vill handla närproducerade råvaror?

Försök välja ekologiskt också.

No waste tips?

Rosta och koka fond på kräftskalen efter kräftskivan.

 

Om Culinary Olympics:

Vad kommer din huvuduppgift vara under Culinary Olympics?

Dessertansvarig under Chefs Table-tävlingen.

Vilket tävlingsmoment ser du mest fram emot?

Varmköket, framförallt pga servicen. Det är kul att stå i lucka och lägga mat till så många gäster.

Hur laddar du upp inför tävling?
Fysisk träning, försöker undvika skräpmat, försöker komma ihåg att ta det lugnt ibland också.

Vilket kommer vara det mest kritiska momentet under Culinary Olympics?

Att utrustning, kylar, frysar och maskiner fungerar som de ska.