OM FREDRIK ANDERSSON

Team Manager

Födelseår: 1983

Familj: Sambon Susanna
Yrkeserfarenhet: Ett gäng krogar b la Banken Bar & Brasserie Falun, Heaven 23 Göteborg, Råda Säteri Mönlycke , Trädgår’n Göteborg, Tvåkanten Göteborg & Gothia Towers Göteborg
Tävlingsmeriter: VM-silver med Kocklandslaget 2014, Sveriges Köttkock 2009, 2:a Linie Award 2008, Årets Noreskock 2008, 3 semifinaler i Årets kock 2:a i Global Chef 2016
Lagar och äter helst: Raggmunk & stekt fläsk
Imponerar du på dina gäster med: God asiatisk mat och en flaska riesling
Styrka i köket: Lugn
Favoritkrog: Det finns många, men Tvätteriet by Adam & Albin levererar alltid lunch av grym kvalitet. 
Inspireras av: Andra duktiga kollegor
Bästa matminne: Grillad entrecôte på en vingård på Andernas sluttningar i Argentina
Bästa tips i köket: Smaka av, gärna flera gånger. Jobba rent och snyggt
Förebild/er: Ingemar Eberstål, krögare i Falun som har format mig till den jag är idag. Krister Dahl, min nuvarande chef och mentor
Hobby: Resor, mat & dryck
Det gör jag om 5 år: Fortsätter med att lyfta fram unga duktiga kockar och skapa förutsättningar för att utveckla Svensk Gastronomi
Vilken kökspryl kan du inte leva utan: En stabil skärbräda
Nuvarande arbetsplats: Gothia Towers, Göteborg 

Maila Fredrik:
fredrik.andersson@kocklandslaget.se