OM FREDRIK ANDERSSON

Team Manager

Födelseår:

1983

Familj: 

Sambon Susanna
 

Yrkeserfarenhet:

Ett gäng krogar b la Banken Bar & Brasserie Falun, Heaven 23 Göteborg, Råda Säteri Mönlycke , Trädgår’n Göteborg, Tvåkanten Göteborg & Gothia Towers Göteborg
 

Tävlingsmeriter:

VM-silver med Kocklandslaget 2014, Sveriges Köttkock 2009, 2:a Linie Award 2008, Årets Noreskock 2008, 3 semifinaler i Årets kock 2:a i Global Chef 2016
 

Lagar och äter helst:

Raggmunk & stekt fläsk
 

Imponerar du på dina gäster med:

God asiatisk mat och en flaska riesling

Styrka i köket:

Lugn
Favoritkrog: 

Vi viet är en favorit i Göteborg
 

Inspireras av:

Andra duktiga kollegor
 

Bästa matminne:

Grillad entrecôte på en vingård på Andernas sluttningar i Argentina
 

Bästa tips i köket:

Smaka av, gärna flera gånger. Jobba rent och snyggt
 

Förebild/er:

Ingemar Eberstål, krögare i Falun som har format mig till den jag är idag. Krister Dahl, min nuvarande chef och mentor
 

Hobby:

Resor, mat & dryck
 

Det gör jag om 5 år: 

Fortsätter med att lyfta fram unga duktiga kockar och skapa förutsättningar för att utveckla Svensk Gastronomi
 

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: 

En stabil skärbräda
 

Maila Fredrik:
fredrik.andersson@kocklandslaget.se