OM FREDRIK borgskog

Konditor

Födelseår:

1983.

Familj:

Min son Bosse.

Yrkeserfarenhet:

Mångsysslare.

Tävlingsmeriter:

Svenska Kocklandslaget 2005-2008, Konditorlandslaget - Coupe de monde de la Patisserie, första plats i Valrhona 2016 samt första plats i Nordic Pastry tillsammans med Ronny Latva. En gång försökte jag mig på Årets Kock, det gick skitdåligt.

Lagar och äter helst:

En tuttifrutti blandning av asiatiskt och mexikanskt, för stunden i alla fall.

Imponerar du på dina gäster med:

Socker.

Styrka i köket:

Ser mig själv som noggrann.

Favoritkrog:

Oftast där min lillebror jobbar.

Inspireras av:

Personer och saker jag inte har med att göra i min dagliga verksamhet. Som till exempel konst, natur, arkitektur, kunskap inom och utanför min lilla bubbla.  

Bästa matminne:

En marknad i Bangkok.

Bästa tips i köket:

Ha roligt.

Förebild/er:

De som orkar försöka ha mig som vän.

Hobby:

Gillar att åka rullbräda.

Det gör jag om 5 år:

Söker efter ännu mer kunskap.

Vilken kökspryl kan du inte leva utan:

Termometer och disktrasa.

Nuvarande arbetsplats:

Upper house Dining i Göteborg.

Maila Fredrik:
fredrik.borgskog@kocklandslaget.se