OM FRIDA BÄCKE

Konditor

 Födelseår:

1988.

Familj:

Mamma, pappa, syster.

Yrkeserfarenhet:

Chefskonditor Magnus Johanssons bageri och konditori, Gondolen, Gateau.

Tävlingsmeriter:

Nordisk mästare 2015, Global Pastry Chef silver 2016, sjätte plats med kocklandslaget 2016 i Culinary Olympics.

Lagar och äter helst:

Enkel mat i vänners sällskap.

Imponerar du på dina gäster med:

Dessert.

Styrka i köket:

Envis.

Favoritkrog:

Nya favoriter kommer hela tiden och inget är bättre än att prova en ny. Men två favoriter är Lilla ego och Volt.

Inspireras av:

Skulle säg allt, slumpen som avgör.

Bästa matminne:

Mormors plättar.

Bästa tips i köket:

Smaka.

Förebild/er:

Familj, vänner och kollegor.

Hobby:

Träning och vänner.

Det gör jag om 5 år:

Driver eget.

Vilken kökspryl kan du inte leva utan:

Kniv.

Nuvarande arbetsplats:

Vaaghals i Oslo.

Maila Frida:
frida.backe@kocklandslaget.se