OM HENRIC HERBERTSSON

Kock

Födelseår: 1991

 

Familj: Sambo Ellinor


 

Yrkeserfarenhet: Thörnströms Kök, Skärets Krog, Fiskekrogen & SK Mat & Människor


 

Tävlingsmeriter: Vinnare Årets unga kock 2018


 

Lagar och äter helst: Någonting i tortillabröd


 

Imponerar du på dina gäster med: Uppsmakad mat

 

Styrka i köket: Tjurskalle


Favoritkrog: Skärets Krog på Smögen & Nomad


 

Inspireras av: Ambitiösa & duktiga matlagare


 

Bästa matminne: Sotad avokado med anklever och brioche på Meadowood i Napa Valley. Ett av många


 

Bästa tips i köket: Våga krydda! 


 

Förebild/er: Finns många, Matthias Dahlgren, Håkan Thörnström mfl.

 

Hobby: Fotboll och resor


 

Det gör jag om 5 år: Vilar

 

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: En vass kniv


 

Maila Henric:
henric.herbertsson@kocklandslaget.se