OM jimmi eriksson

Kock

Födelseår:

1987.

Familj:

Sambo.

Yrkeserfarenhet:

Lilla Ego, Restaurang Jonas, Pontus! och utomlandsjobb i 4 år.

Tävlingsmeriter:

Utnämnd till Årets Kock 2016, Årets Unga Kock 2013 och silver internationellt i Istanbul i samma tävling, Chaine des Rotisseur.

Lagar och äter helst:

Grönsaker i olika variationer.

Imponerar du på dina gäster med:

Väl avsmakad mat med vin.

Styrka i köket:

Lugn och fokuserad.

Favoritkrog:

Lilla Ego.

Inspireras av:

Resor och kollegor.

Bästa matminne:

Helstekt piggvar på Elkano är en av många.

Bästa tips i köket:

Smaka och förbereda.

Förebild/er:

Otroligt många!

Hobby:

Resor, mat och vin.

Det gör jag om 5 år:

Driver en liten krog.

Vilken kökspryl kan du inte leva utan:

Termometer förutom de självklara prylarna.

Nuvarande arbetsplats:

Frilans, jimmigastronomi.se.

Maila Jimmi:
jimmi.eriksson@kocklandslaget.se