Jimmi Ericsson

Är lagkapten och jobbar som kock i laget. Jimmi har tidigare vunnit Årets Kock och tagit guld i global chef challenge, samt varit med när laget tog guld i Culinary World Cup 2018. Under Culinary Olympics kommer en av Jimmis uppgifter vara att hålla ihop hela laget och se till att alla känner sig säkra och taggade.

Team Captain / Frilans -Stockholm

Officiell roll i laget: Lagkapten

Födelseår: 1987

Familj: Sambo & dotter

Yrkeserfarenhet: Lilla Ego, Pontus Group och fem år utomlands.

Tävlingsmeriter: Årets Kock 2016, Nordisk mästare 2017, Guld i Global chef challenge 2018, Guld med laget i Culinary World Cup 2018.

Lagar och äter helst: Varierar alltid, beror på känslan, men mycket grönsaker eller pasta.

Imponerar du på dina gäster med: Glädje och generositet.

Styrka i köket: Smaksäker och lugn

Topp internationell krog: Frantzèn är en av dom

Topp-vardagskrog: Lilla Ego

Inspireras av: Människor med passion, råvaror och resor.

Bästa matminne: Finns många men Elkano i Spanien är ett av dom.

Bästa tips i köket: Våga salta, smaka av maten flera gånger.

Förebild/er: Tom Sjöstedt & Daniel Räms är förebilder och mentorer för mig, men det finns många som inspirerar och är förebilder.

Hobby: Foto, och resor med mat och dryck såklart

Det gör jag om 5 år: Driver krog tillsammans med Anders Isaksson i laget.

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: Många, men det är viktigt med bra kvalitet.

Nuvarande arbetsplats: Frilans samt kreativ roll hos Stadhuset.

Matlagningsfilosofi: Enkelhet och identitet med finess. Få råvaror eller en råvara tillagat på olika sätt. Jag utgår från grönsaker för att sedan addera animaliskt i min kreativa process.

Tillagningsmetod du använder dig av mest av just nu: För att maxa resultatet på tallriken måste man använda sig av många olika tillagningsmetoder.

Bästa comfort food: Pasta

Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Något kreativt där man skapar något med händerna.

3 snabba tips:

Vilka faktorer är viktigast när man väljer råvara?

Kunskap och respekt

No waste tips?

Ta tillvara hela råvaran. Släng t ex inte broccolistammen, den är otroligt god.

Om Culinary Olympics:

Vad kommer din huvuduppgift vara under Culinary Olympics?

Att hålla ihop hela laget, se till att alla känner sig säkra och taggade. Pusha dom till att göra det bästa dom bara kan med glädje tillsammans.

Vad tror du kommer vara den största skillnaden mellan att tävla i VM och Culinary Olympics?

Största och viktigaste är att vi inte behöver göra någon utställnings/show mat i Culinary Olympics. Nu är båda deltävlingarna att laga mat från grunden för gäster och jury att äta och bedöma.