OM kasper kleihs

Konditor

Födelseår:

1993.

Familj:

Mor och far och två äldre bröder.

Yrkeserfarenhet:

Upper House Dining i Göteborg, 28+ i Göteborg, Fiskekrogen i Göteborg, Skärets krog på Smögen, Onkel Jean i Sälen, Källaren Laxen i Falkenberg.

Tävlingsmeriter:

OS-guld med Svenska Juniorkocklandslaget 2016.

Lagar och äter helst:

Flygande Jacob med curry.

Imponerar du på dina gäster med:

En välkomponerad dessert, med en arbetad och vacker decor.

Styrka i köket:

Ger mig aldrig, fortsätter tills jag lyckas!

Favoritkrog:

Skärets krog på Smögen ligger nära hjärtat. Sen Lilla Ego i Stockholm.

Inspireras av:

Kockar och konditorer med sin egna touch på sina hantverk.

Bästa matminne:

Finns många väldigt bra matminnen, men ett av de bättre är när jag va på Bar Nestor i San Sebastian en riktigt varm sommardag. Det var knökat med folk både inne och utanför, man fick stå upp vid bardisken och äta tomater, några padrones och en grym biff. Allt i sin enkelhet med bara lite olivolja, salt och peppar och en bra flaska rött.

Bästa tips i köket:

Arbeta strukturerat och ha roligt! Kombinationen kommer speglas i rätterna.

Förebild/er:

Finns flera personer jag ser som mina förebilder, alla med olika sätt att se på mat, men också som personer. Men min chef Fredrik Borgskog, Peter Jelksäter, Marcus Bremdahl, Hans Borén och Krister Dahl, är ett gäng utav dom.

Hobby:

Mat och dryck hamnar längst upp på den listan, följt av musik och resa.

Det gör jag om 5 år:

Står och tempererar choklad. Nej men skämt åsido så fortsätter min resa som konditor och tävlingsmänniska, för att utveckla mig själv och inte stå still kommer jag fortsätta på samma spår.

Vilken kökspryl kan du inte leva utan:

På min arbetsplats är mina paletter väldigt viktiga, men hemma är det en bra stekpanna.

Nuvarande arbetsplats:

Upper House Dining och Gothia Towers i Göteborg.

Maila Kasper:

kasper.kleihs@kocklandslaget.se