Ludwig tjörnemo

är en av de senaste rekryteringarna till laget. Han jobbar som kock och kommer under Culinary Olympics att arbeta med förrätten i Varmköket och Showfatet på Chefs Table. Till vardags äter han helst husmanskost eller pasta och när han ska imponera på sina gäster är det vällagad mat med finess som gäller.

Kock / Etoile -Stockholm

Officiell roll i laget: Kock

Inofficiell roll i laget: Den glade

Födelseår:1991

Familj: Mamma, Pappa, 3 syskon, sambo

Yrkeserfarenhet:

Restaurang Jonas – Stockholm, Resort Martenic – Guadalope – Västindien, Esperanto, Stockholm,  AOC - Köpenhamn, Operakällaren – Stockholm, Stage -The French Laundry -Napa Valley, Eleven Madison Park -New York, Per Se - New York, FIKA - New York

Tävlingsmeriter: Årets kockelev, 2:a VM Juniorkocklandslaget, 3:a Nordiska Mästerskapen, Os-Guld Juniorkocklandslaget, 3:a Årets Kock 2018

Lagar och äter helst: Husmanskost

Imponerar du på dina gäster med: Vällagad mat med finess

Styrka i köket: Stresstålig och noggrann

Topp internationell krog: Geranium, Köpenhamn

Topp-finkrog: Frantzén, Stockholm

Topp-vardagskrog: Sturehof, Stockholm

Inspireras av: Producenternas hårda arbete

Bästa matminne: Paul Bocuse, Lyon 2010

Bästa tips i köket: Smaka, smaka, smaka

Förebild/er: Marco Pierre White

Hobby: Sport, mat och vin i kombination

Det gör jag om 5 år: Driver krog eller jobbar utomlans

Vilken kökspryl kan du inte leva utan: Kniv

Nuvarande arbetsplats: Frilans

Matlagningsfilosofi: Arbete med råvaror i säsong med respekt och att hårt arbete lönar sig.

Bästa comfort food: Pasta

Om du inte skulle vara kock, skulle du jobba som: Brandman

3 snabba tips:

Vilka faktorer är viktigast när man väljer råvara?

Smak, kvalitet, ursprung

Vad har du för tips till konsumenter som vill handla närproducerade råvaror?

Kolla vad som finns nära just dig och komponera middagen efter det.

No waste tips?

Köp inte mer än vad du behöver

Om Culinary Olympics:

Vad kommer din huvuduppgift vara under Culinary Olympics?

Förrätten i varmköket och Showfatet på Chefs Table

Vilket tävlingsmoment ser du mest fram emot?

Chefs Table, och lägga den sista finishen på fatet.

Hur laddar du upp inför tävling?

Mycket träning och omger mig med människor som ger god energi.

Vilket kommer vara det mest kritiska momentet under Culinary Olympics?

Dom sista 2 timmarna.