Kocklandslaget sköter artistmaten på Way out west

Under musikfestivalen Way out West 11 – 13/8 i Göteborg kommer Kocklandslaget att göra entré som ny samarbetspartner till festivalen. Tillsammans med festivalens matansvarige Daniel Brändström har Kocklandslaget tagit fram menyer till artistcateringen på området. Allt såklart helt vegetariskt.

I köket där maten till artisterna tillagas kommer Fredrik Andersson, Kalle Bengtsson, Annie Hesselstad och Frida Bäcke att finnas på plats hela festivalen från tidig morgon till sen kväll. Sammanlagt handlar det om 600 portioner mat per dag och det innefattar fyra mål mat om dagen under festivaldagarna.

- Vi och Way Out West har ett väldigt lika tänk i hur vi måste agera för att kunna vara med och påverka klimatet till det bättre. Festivalen har i många år arbetat aktivt med klimatfrågor och vi vill sprida vårt budskap om vårt tema ”Respect for the Resources” som vi tävlar med i Culinary Olympics i oktober. Därför kändes det som en självklarhet att få möjlighet att laga mat på klimatsmarta råvaror till artisterna på festivalen, säger Fredrik Andersson, projektledare för det Svenska Kocklandslaget.