Kocklandslaget inleder samarbete med The Absolut Company

Sveriges största livsmedelsexportör – The Absolut Company – och Svenska Kocklandslaget inleder nu ett samarbete för att tillsammans stärka måltidslandet Sverige.

 – Kocklandslaget och deras framgångar bidrar till att sprida svensk gastronomi och smakupplevelser över hela världen. Vi vill nu hjälpa till med det arbetet och samtidigt visa att drycken spelar en viktig roll i helhetsupplevelsen, säger Anna Malmhake, vd på The Absolut Company.

Samarbetet löper under fyra år och omfattar landslagets deltagande vid både VM 2018 i Luxemburg och OS 2020 i Tyskland. 

– Vi är glada över att kunna stärka banden till dryckesbranschen ytterligare. Vi ska fortsätta utveckla svensk gastronomi, och då är det naturligt att kroka arm med The Absolut Company, som sitter på en fantastisk historia vad gäller både svensk smak och kreativitet, säger Fredrik Andersson, Team Manager för Svenska Kocklandslaget.

Utöver samarbetet finns redan starka band mellan Kocklandslaget och The Absolut Company. Anders Karlsson, som i februari tog en välförtjänt plats i landslaget, arbetar nämligen som kock i The Absolut Companys personalmatsal sedan 15 år tillbaka. Det var där allt började för Anders, när han som diskare sökte en kocktjänst – och fick den. 

Fakta om Svenska Kocklandslaget:

Landslaget består av 12 kockar och konditorer, samt fyra elever, som tillsammans tävlar under svensk flagg. Den 17 mars i år presenterade Fredrik Andersson, Team Manager, det nya laget. Nästa stora tävling är Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018 och därefter Culinary Olympics i Tyskland hösten 2020.

För mer information, kontakta:

Karin Ekroth, Corporate Communications & CSR
Tel: 070-565 72 84
E-post: karin.ekroth@pernod-ricard.com