Kocklandslaget fortsätter samarbetet med Knorr Professional

Hållbarhet är det gemensamma drivet för Svenska kocklandslaget och Knorr Professional.

Knorr Professional är återigen stolt sponsor för Svenska kocklandslaget de nästkommande 4 åren och ser fram emot att vara en del av att driva ”Respect the Resources”-konceptet vidare.

”Som ett av världens ledande livsmedelsföretag är vår påverkan stor och därför är hållbarhet centralt och värdegrunden i allt vi gör. Sponsorskapet och samarbetet med kocklandslaget är ytterligare ett sätt att driva vår hållbarhetsagenda som innefattar bl.a. miljön, hälsan, välbefinnande och människors rättigheter.” Förklarar marknadsansvarig, Alicia Menth.

Företagets storlek är även något som lagledare Fredrik Andersson ser som en fördel i samarbetet:

”Det är roligt att jobba med en aktör som är så stor. Kocklandslaget får chansen att utveckla och påverka produkter som når ut i hela världen. De ger oss också en möjlighet att inte bara nå ut till fine dining men även skolor, äldre och personalmatsalar.”

Fredrik ser fram emot att fortsätta det förra laget påbörjade och att utveckla svensk gastronomi. Hållbarhet är en viktig del i detta då vi lever i en värld med hög konsumption. Han menar att det finns även en tjusning i att använda en morot och skapa ett mästerverk. Respektera de råvaror vi har och låt inget gå till spillo.

Knorr Professional är av samma mening och arbetar mycket med koncepten klimatsmart mat och matsvinn, vilket är något de hoppas kunna utveckla i samarbetet.

”Vi är även mycket glada för att innefatta fler av våra märken i samarbetet; såsom Hellmann’s, Maille & Slotts.” Alla dessa drivs av en gedigen hållbarhetsplan.

Men för Fredrik Andersson är det fortfarande Knorr Professional fonden som är favoriten. ” Jag käkar mycket Ramen och då är fläskfonden bäst. Bara att värma upp och slänga på. En bra smaksättare!”