Svenska Kocklandslaget inleder samarbete med Tormek

Tormek är en stolt samarbetspartner till Svenska Kocklandslaget och säkerställer att Team Manager Fredrik Andersson och hans lag har vassa verktyg att arbeta med i köket. 

Svenska Kocklandslaget företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar och det aktuella laget består av sju kockar och fem konditorer. Landslaget kommer framöver att tävla i Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020 och har som mål att återta sin ställning som ledande kockar och konditorer i världen under plattformen #vägentillbaka.   

- Att ha vassa knivar är otroligt viktigt för oss för att kunna prestera. Därför är Tormeks slipmaskin en viktig del av vår utrustning då vi snabbt och enkelt kan slipa upp en vass egg. Det skapar förutsättningar för att kunna lyckas med våra mål, förklarar Team Manager Fredrik Andersson.

Tormek är en svensk aktör vars helhjärtade fokus ligger på slipning. Företaget har sitt huvudkontor i Lindesberg och all produktutveckling, konstruktion och tillverkning sker i Sverige innan produkterna når slutkunder världen över.  

-Sedan 1973 har vi på Tormek varit dedikerade till slipning och arbetat för dem som uppskattar en riktigt vass egg. Vi ser nu fram emot att dela med oss av våra kunskaper till Svenska Kocklandslaget och vara en del av det arbete som utvecklar svensk gastronomi, säger Tormeks VD Håkan Persson.