Svenska Kocklandslaget + Svenska Alpinlandslaget = sant

Svenska Kocklandslaget inleder ett samarbete med Ski Team Sweden Alpine och för att tillsammans utbyta kunskaper och erfarenheter inför bägge lagens stundande världsmästerskap.

Tanken bakom samarbetet är att de båda landslaget ska kunna dra nytta av varandras erfarenheter och kunskap. Kocklandslaget ska hjälpa alpinlandslaget i sitt klimatarbete #SkiEcoSwe, med att ta fram klimatsmarta recept som innehåller den näring som fungerar i samband med elitträning. I sin tur kommer det alpina landslaget att hjälpa kocklandslaget i förberedelserna inför VM med kunskap om hur man ytterligare kan höja prestationsnivån vid tävlingstillfällen.

I november i år tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen som går av stapeln i Luxemburg. Till VM har Kocklandslaget valt att arbeta med ett individuellt tema som arbetats fram av samtliga medlemmar i laget. Temat har de valt att döpa till: ”Curious by nature”.

-       Vi tycker det är väldigt roligt att inleda ett samarbete med det alpina landslaget och vi har ju båda fina meriter i bagaget. Tillsammans kan vi bli ännu starkare och öka våra chanser till platser på pallen i alla tävlingar. Vår breda råvarukunskap ska ge atleterna i alpinlandslaget möjlighet att äta gott och näringsriktigt inför varje tävling och skapa  menyer som ska höja prestationerna hos atleterna, säger Fredrik Andersson, Team Manager i Svenska Kocklandslaget.

Klimatarbetet, #SkiEcoSwe, är ett initiativ som alpinlandslaget inlett.. Målet är att sänka landslagsverksamhetens CO₂-utsläpp med 50 % fram till år 2022 och inspirera andra på vägen. Arbetet har fem fokusområden där maten är ett av de stora.  Samarbetet med kocklandslaget är därför en viktig del för att kunna förändra beteenden på lång sikt och uppnå de utsatta mål.

Att samarbeta med kocklandslaget kring mat för våra aktiva är en dröm. Vi vill äta mer klimatsmart och där kan de hjälpa oss med menyer, tips och inspiration för oss och vår rörelse. Grunden till samarbetet är att vi tror att vi kan komplettera varandra optimalt ur ett prestationsperspektiv, men också att vi tillsammans kan bli en spännande rättighet inom hälsa med det bästa från både mat och träning, säger Kalle Olsson Bexell, marknadschef Ski Team Sweden Alpine.

Följ bägge landslagen: www.kocklandslaget.se samt www.skidor.com samt  via #SkiEcoSwe och #curiuosbynature.

alpinlandslaget.JPG