Eliten laddar inför VM och OS genom att springa Göteborgsvarvet

Den 19 maj går Göteborgsvarvet av stapeln och det svenska och norska kocklandslaget ligger i startgroparna. Tillsammans ska de 24 kockarna springa för hälsa och hållbarhet. Den totala tiden för respektive lag kommer att räknas ihop men i vinstpotten ligger endast äran. Tävlingen är en viktig del i de båda lagens förberedelser inför VM i Luxemburg 2018 och OS i Stuttgart 2020.

Våren 2017 presenterades den nya laguppställningen och sedan dess har det Svenska Kocklands- laget lagt till en ny och avgörande punkt på förberedelselistan, nämligen fysisk träning. Målet är att hela laget ska vara i absolut toppform under VM 2018 och OS 2020. Att de 24 kockarna valt att genomföra Göteborgsvarvet är ingen tillfällighet, loppet är ISO-certifierat inom hållbarhet, något som även Kocklandslaget prioriterar högt.

–Våra tävlingar pågår under lång tid och att vi är i fysiskt bra form är avgörande om vi skall slåss om medaljerna på mästerskapen. Med en stark kropp är det lättare att hålla fokus under kritiska moment. Varvet är ett inspirerande mål att satsa tillsammans mot och det ska bli jättekul att få börja tävla mot det norska laget redan nu, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.

Sedan laget adderade fysisk träning på sitt schema för ungefär ett år sedan har de tränat regel- bundet med PT:n Andreas Stensåsen från Nordic Wellness. Laget har också fått uppbackning och coachning från företaget Nocco som också är med och sponsrar laget. De fysiska träningstillfällena sker både tillsammans som lag men även individuellt och det är många av medlemmarna som tycker om just löpträningen lite extra.

–För oss är hållbarhet en prioriterad fråga. Till exempel arbetar vi för att att alla delar av råvaran ska användas, att kockkläder, förpackningar och sopsäckar ska vara miljövänligt framställda. Det känns kul att springa med hållbarhet i fokus, fortsätter Fredrik Andersson.