Kocklandslaget vinner VM guld i Kuala Lumpur

 

Under World Chefs Congress i Kuala Lumpur har Kocklandslaget tävlat i Global Chefs Challenge genom Team Captain Jimmi Eriksson. 

 

70 länder har kvalat till världsfinalen och på plats fanns 20 länder. Jimmi Eriksson vann tillsammans med sin commis André Edlund totalsegern i Global Chefs Challenge efter att ha lagat en 4 rätters meny till 12 personer under 7 timmar.

 

Huvudråvarorna har tävlingsledningen valt ut och Jimmi hade följande att använda sig av:

 

Rätt 1:            Caviar och fruktpuré

Rätt 2:            Norsk hälleflundra

Rätt 3: Kalvrygg, kalvtunga och kalvlägg

Rätt 4: Choklad och te

 

 

-       Jag har lagat rätter som ligger mig varmt om hjärtat med basen i vårt nordiska kök med influenser från framförallt Asien och Sydeuropa. Det känns fantastiskt kul att få stå högst upp på pallen tillsammans med André. Vi har slitit hårt med detta hela våren säger en mycket glad Jimmi Eriksson. 

 

 

På plats har Jimmi haft Kocklandslagets Team Manager Fredrik Andersson och coach Jonas Franzén som sett till att Jimmi kunnat fokusera på tävlingen fullt ut. 

 

-       Jimmi gjorde en otroligt bra tävling och imponerade på domarna med sitt lugn och sin härliga matlagning. Vi jobbar mycket med att dra allt till det yttersta och denna gången lyckades vi verkligen säger Kocklandslagets Team Manager Fredrik Andersson. 

 

 

Svenska Kocklandslaget ägs av den ideella föreningen Svenska Kockars Förening.

Svenska Kockars förening är en ideell förening som samlar Sveriges matlagare kring intresset att utveckla kompetenserna i branschen och att öka intresset för svensk Gastronomi
och vår matkultur samt utveckla framtidens restaurangupplevelse.

Kocklandslagets primära syfte är att utveckla svenska gastronomi och upplevelsen kring råvaror och maten, samt vara del i att utveckla den internationella tävlingsgastronomin.