OM ola wallin

Kock

Födelseår:

1986.

Familj:

Sambon Maarit och sonen Artur.

Yrkeserfarenhet:

Skärets Krog på Smögen, Thörnströms Kök i Göteborg, Swedish Taste i Göteborg, Fiskekrogen i Göteborg med flera.

Tävlingsmeriter:

Culinary Worldcup 2014, Culinary Olympics 2016 med Culinary Team West of Sweden.

Lagar och äter helst:

Råvaror av hög kvalitét, gärna fisk eller skaldjur och mycket grönsaker.

Imponerar du på dina gäster med:

Riktigt god mat.

Styrka i köket:

Lugn, trygg och pålitlig.

Favoritkrog:

Skärets Krog på Smögen, Le Chateaubriand i Paris.

Inspireras av:

Drivna människor som tror på det dom gör och vill framåt.

Bästa matminne:

En solljummen avokado plockad direkt från trädet på en semester i Spanien.

Bästa tips i köket:

Planera arbetet och vässa knivarna.

Förebild/er:

Pappa Jerker för hans positiva inställning i alla lägen och Marcus Jernmark för han lagar supergod mat.

Hobby:

Träning, skidåkning och laga mat såklart.

Det gör jag om 5 år:

Driver en trevlig och kul krog i Göteborg.

Vilken kökspryl kan du inte leva utan:

En vass kniv och termometer.

Nuvarande arbetsplats:

SK Mat & Människor i Göteborg

Maila Ola:

ola.wallin@kocklandslaget.se