SVENSKA KOCKLANDSLAGET BESEGRAR DANMARK I KÖPENHAMN

SVENSKA KOCKLANDSLAGET BESEGRAR DANMARK I KÖPENHAMN

Under måndagen, den 21 augusti, besegrade det Svenska Kocklandslaget Danmark i en landskamp i Köpenhamn.

Tävlingsuppgiften bestod i att förbereda en trerätters mid- dag till 110 personer under 6 timmar. Förrätten skulle bestå av norsk hälle undra samt danska blåmusslor. Varmrätten skulle bestå av kalvrygg och kalvbog. Desserten skulle baseras på Ke r samt choklad.

Det svenska laget under ledning av Team Manager Fredrik Andersson bestod av:

 

Tommy Eriksson,

Högberga Gård, Lidingö

Ola Wallin,

SK Mat & Människor, Göteborg

Anders Karlsson,

The Absolut Company, Stockholm

Daniel Haynes,

TAP room, Stockholm

Fredrik Borgskog,

Frilans

Kasper Kleihs,

Upper house, Göteborg

 

Svenska Kocklandslaget ägs av den ideella föreningen SKF.

Svenska Kockars förening är en ideell förening som samlar Sveriges matlagare kring intresset att utveckla kompetenserna i branschen och att öka intresset för svensk Gastronomi
och vår matkultur samt utveckla framtidens restaurangupplevelse.

Kocklandslagets primära syfte är att utveckla svenska gastronomi och upplevelsen kring råvaror och maten, samt vara del i att utveckla den internationella tävlingsgastronomin.

 

PRESSMEDDELANDE | TISDAG 22 AUGUSTI 2017

VINNARMENYN

Algrimmad hälleflundra.

Serveras med blåmussel och mandelemulsion, bakad blomkålsroyal med hälleflundramousselin. Sås på rostad hälleflundrabuljong smak- satt med syrad grädde och grillat smör, brandade krokett, ragu på bondbönor, mandel och gurka.

Smörglaserad kalvytterfilé med äpple och fänkålspollen.

Kålpudding på kalvbog och karamelliserad kål. Gräddbakad kålrot med frasig bog samt picklad kålrot, syrlig äppelcremè, pure på kålrot och grönpepparmiso. Fänkålscrudité, syltlök och senapskornsragu med vårlöksinfuserad kalvsky.

Ört-och kefirrsorbet

med chokladbavaroise smaksatt med Kefir, körsbär & romkompott med aprikoskärnor. Serveras med körsbär och mandel jaconde, mjölk- chokladkrisp samt vanilj & körsbärsås.

För intervjuförfrågningar samt bildmaterial, kontakta:

Team Manager Fredrik Andersson

fredrik.andersson@kocklandslaget.se +4670-5372199

eller

Carolina Lenngren,

presskontakt på Food & Friends, carolina.lenngren@foodfriends.se

 

Svenska Kocklandslaget ägs av den ideella föreningen SKF.

Svenska Kockars förening är en ideell förening som samlar Sveriges matlagare kring intresset att utveckla kompetenserna i branschen och att öka intresset för svensk Gastronomi
och vår matkultur samt utveckla framtidens restaurangupplevelse.

Kocklandslagets primära syfte är att utveckla svenska gastronomi och upplevelsen kring råvaror och maten, samt vara del i att utveckla den internationella tävlingsgastronomin.