Nyfikenhet är ledordet i Svenska Kocklandslagets nya tävlingstema

I november i år tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen som går av stapeln i Luxemburg. Till VM har Kocklandslaget valt att arbeta med ett individuellt tema som arbetats fram av samtliga medlemmar i laget under vintern. Temat har de valt att döpa till: ”Curious by nature”. Samtidigt släpper laget en sinnesfilm på temat där titelspåret Moln är gjort av artisten Menke.

 

-       Som kock på världsnivå måste man ständigt gå emot det förväntade och bestämma sig för att utveckla och förfina det redan perfekta. Drivkraften som ligger bakom storslagna prestationer är nyfikenheten, en insikt som har lett fram till tävlingstemat: Curious by nature. Temat beskriver oss som lag och vad vi står för. Konkurrensen är knivskarp, men vi går för guld, säger Team Manager Fredrik Andersson.

 

Efter nästan ett år med den nya laguppställningen har Svenska Kocklandslaget tillsammans med matkommunikationsbyrån Food & Friends arbetat fram det nya tävlingstemat och konceptet laget ska arbeta efter. Temat syftar till att hålla en röd tråd för både lag, sponsorer och fans. Under OS i Erfurt arbetade man framgångsrikt med temat ”Respect for the resources” ett tema som har utvecklats till ”Curious by nature”.

 

 

-       Temat innebär i praktiken mycket experimenterande, vilket kan leda till en hel del frustration i köket, när saker inte går riktigt som man tänkt. Men med det här nyfikna laget som bara fortsätter att utforska, hittar vi ibland fram till smaksensationer som är så bra att allt är värt det, fortsätter Fredrik Andersson.

 

Kocklandslaget har tränat på VM-menyn tillsammans under ett års tid med månatliga varmköksträningar för 110 gäster i ”Framtidens Kök” hos Electrolux i Stockholm. Under våren kommer laget även att göra en del gästspel och aktiviteter på olika platser i landet som givetvis kommer att genomsyras av det nya temat.

Vårens kalendarium för Svenska Kocklandslaget:

MARS: Nordiska Mästerskapen i Herning

Tävlande: Ola Wallin

APRIL: Gastro Nord

(olika aktiviteter hela veckan)

MAJ: Göteborgsvarvet

Landskamp mot det norska

landslaget

JULI: Global Chef & Global Pastry Chef

Kuala Lumpur, Malaysia

Tävlande: Jimmi Eriksson & Frida Bäcke

SEPTEMBER: Lagets sista träning sker

på annan ort än Stockholm

OKTOBER: Generalrepetition

i Stockholm, Kalla bordet ställs ut i

Ljusgården på NK

NOVEMBER:

Culinary World Cup (VM 2018),

Luxemburg

 

För mer information, högupplösta bilder på laget, samt intervjumöjligheter med någon i Svenska Kocklandslaget, vänligen kontakta Elina Gregor/ Carolina Lenngren, PR-ansvarig/ presskontakt på Food & Friends, carolina.lenngren@foodfriends.se, 076 – 019 3696.

Svenska kocklandslaget ägs av den ideella föreningen SKF (Svenska Kockars Förening). Det är en ideell förening som samlar Sveriges matlagare kring intresset att utveckla kompetenserna i branchen och att öka intresset för svensk gastronomi. Svenska kocklandslaget finansieras genom ideellt arbete och sponsorer. Svenska Kocklandslagets primära syfte är att utveckla svensk gastonomi och upplevelsen kring råvaror och maten, samt vara del i att utveckla den internationella tävlingsgastronomin. Svenska Kocklandslaget tränar i Framtidens kök på Electrolux HK i Stockholm. www.kocklandslaget.se