OM Sebastian Pettersson

Konditor

Födelseår:

1995.

Familj:

Mamma, pappa, en bror och tre systrar.

Yrkeserfarenhet:

Gothia Towers, Lindeberg Bageri & Konditori, Restaurang Ekstedt, Operakällarens Matsal.

Tävlingsmeriter:

OS-guld med Svenska Juniorkocklandslaget 2016.

Lagar och äter helst

Lagar helst tallriksdesserter och äter helst bullar.

Imponerar du på dina gäster med:

Vackra presentationer.

Styrka i köket:

Har ett bra fokus och ger mig aldrig.

Favoritkrog:

Trattoria la Strega i Göteborg.

Inspireras av: 

Konst, design och andra konditorer/kockar.

Bästa matminne:

OS-Guld 2016 tillsammans med Juniorkocklandslaget.

Bästa tips i köket:

Ha alltid en plan, håll dig till den och jobba strukturerat.

Förebild/er:

Personer med en unik passion för sitt hantverk

Hobby:

Cykling.

Det gör jag om 5 år:

Njuter av framgångarna med Svenska Kocklandslaget.

Vilken kökspryl kan du inte leva utan:

Våg.

Nuvarande arbetsplats:

Oaxen Krog i Stockholm.

Maila Sebastian:

sebastian.pettersson@kocklandslaget.se