OM tommy eriksson

Kock

Födelseår:

1980.

Familj:

Min son Viggo.

Yrkeserfarenhet:

Grythyttans Gästgivaregård, Crown Casino i Melbourne.

Tävlingsmeriter:

OS-guld 2016 med Stockholm Culinary Team, Årets Kock semifinal 2012, 2015, 2016 och kvartsfinal 2017, vinnare i Årets möteskock 2015, vinnare Copper scillet 2008 och 2009.

Lagar och äter helst:

En god köttbit med härliga grönsaker.

Imponerar du på dina gäster med:

Vällagad mat och gott vin.

Styrka i köket:

Lugn och metodisk.

Favoritkrog:

Daniel Berlin krog, Geist, Pubologi.

Inspireras av:

Duktiga kollegor som brinner för sitt yrke.

Bästa matminne:

Det finns många, bland annat chokladdesserten på Alinea och marulkslevern på Noma.

Bästa tips i köket:

Smaka, smaka och smaka.

Förebild/er:

Stefan Ekengren.

Hobby:

Konditionsidrott, Harley Davidson och golf.

Det gör jag om 5 år:

Inspirerar ungdomar att jobba inom gastronomi.

Vilken kökspryl kan du inte leva utan:

En vass kniv.

Nuvarande arbetsplats:

Högberga Gård.

Maila Tommy:

tommy.eriksson@kocklandslaget.se